НБУ пропонує вважати громадянство РФ ознакою небездоганної ділової репутації для надавачів фінпослуг

Національний банк України пропонує ввести нову ознаку небездоганної ділової репутації для надавачів фінансових послуг - громадянство рф. Про це НБУ повідомляє у проєкті змін до нормативно-правових актів, спрямованих на оновлення процедур ліцензування та реєстрації надавачів фінансових послуг 22 серпня.

"... під час дії воєнного стану важливо унеможливити ризик здійснення управління надавачами фінансових послуг особами, у яких є громадянство, податкове резидентство або які постійно проживають чи знаходяться в державі, що здійснює збройну агресію проти України (далі – держава-агресор), або особами, зареєстрованими в державі-агресорі", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, пропонуються встановити на постійній основі нову ознаку небездоганної ділової репутації:

- для фізичних осіб – наявність в особи громадянства або податкового резидентства чи місця постійного проживання держави-агресора;

- для юридичних осіб – особа, зареєстрована або є податковим резидентом чи її місцезнаходженням є держава-агресор.

"Таким особам забороняється використовувати право голосу за їх акціями та частками і здійснювати будь-яке управління небанківською фінансовою установою. Також визначити процедуру призначення довіреної особи, якій надається право голосу й управління та яка має відповідати вимогам Національного банку щодо ділової репутації й іншим вимогам", - пропонує фінрегулятор.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті