Уряд затвердив план заходів з відновлення освіти на деокупованих територіях до 2027 року

План заходів з відновлення освіти на деокупованих територіях до 2027 року затвердив Кабмін України 20 вересня. Про це повідомило Мінреінтеграції в Телеграм 20 вересня.

"Сьогодні Уряд ухвалив розпорядження "Про затвердження плану заходів з відновлення освіти на деокупованих територіях на 2024-2027 роки". Цей план містить ключові заходи з відновлення української системи освіти на деокупованих територіях, створення безпечного освітнього середовища, забезпечення українського освітнього процесу", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що основні завдання, передбачені планом, включають зокрема формування на ДОТ мережі закладів та установ освіти, кадрового резерву й системи управління освітою. Також забезпечення методичними та навчальними матеріалами, надолуження освітніх втрат внаслідок навчання здобувачів освіти під час тимчасової окупації цих територій тощо.

Як пише Мінреінтеграції, реалізація плану сприятиме  створенню сприятливих умов для організації та здійснення повноцінного освітнього процесу на деокупованих територіях, а також підвищенню фахової компетентності педагогічних працівників щодо роботи зі здобувачами освіти.

"Проєкт акту був розроблений Міносвіти. Обговорення його положень відбувалося на засіданнях Координаційного штабу з питань деокупованих територій", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що понад 600 першокласників почали дистанційне навчання в релокованих школах Луганщини. Лише один заклад освіти області продовжує працювати вживу.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті