Зеленський повідомив про важливу Ставку: захист енергетики й власне виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ

Українське виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ, а також захист енергетики обговорили під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, яку Президент України Володимир Зеленський провів 20 вересня. Про це Зеленський повідомив у Телеграм 20 квітня.

"Важлива Ставка. Питання, які мають критичне значення для міцності України. Перше – захист енергетики цієї зими. Були всі основні представники галузі. Доповідали Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр енергетики Герман Галущенко. Розглянули стан інженерного захисту об’єктів, календар завершення укріплень, розміщення РЕБ і ППО, зокрема з урахуванням систем Patriot, які ми очікуємо найближчим часом", - зазначив Зеленський.

Крім того, під час Ставки обговорили власне виробництво ракет, дронів та засобів РЕБ. З доповідями виступили віцепрем’єр Михайло Федоров, міністр оборони Рустем Умєров, міністр закордонних справ Андрій Сибіга. За словами Зеленського, обговорювались рішення, які дадуть українській промисловості змогу максимально реалізувати свій потенціал: довгострокові контракти від держави та залучення іноземних інвестицій.

"І, звичайно, фронт. Доповідь Головкома Олександра Сирського за всіма основними напрямками. Доповіді представників розвідок - Кирила Буданова та Олега Іващенка", - повідомив Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Зеленський провів ставку Верховного Головнокомандувача: "Покровський напрямок - є рішення, щоб зміцнити позиції".

Раніше також повідомлялось, що кредит у розмірі 35 мільярдів євро буде переданий безпосередньо у державний бюджет України.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті