Що лікує вертебролог?

Вертебролог http://vertebrolog.kiev.ua/ua/vertebrolog спеціалізується на діагностиці, лікуванні та профілактиці захворювань та порушень, пов'язаних з хребтом та опорно-руховим апаратом. Він займається проблемами, пов'язаними з м'язами, нервами, суглобами та кістками, які впливають на здоров'я хребта.

Основні захворювання та стани, які лікує вертебролог:

Остеохондроз - дегенеративні зміни міжхребцевих дисків, що призводить до болю у спині, обмеження рухливості та інших неврологічних симптомів.

Міжхребетні грижі та протрузії — випинання чи розрив дисків між хребцями, що спричиняє тиск на нерви та призводить до болю у спині чи кінцівках.
Сколіоз - викривлення хребта, яке може бути вродженим або набутим. Вертебролог оцінює ступінь викривлення та призначає відповідну терапію.
Кіфоз і лордоз - патологічні викривлення хребта (надмірний вигин вперед або назад), які можуть спричинити дискомфорт та проблеми з поставою.
Радикуліт - запалення або пошкодження корінців спинного мозку, що призводить до болю, оніміння або слабкості в кінцівках.
Спондилез — дегенеративна зміна хребців, що веде до утворення кісткових наростей та обмеження рухливості хребта.
Остеопороз – зниження щільності кісток, яке часто призводить до переломів хребців та інших ускладнень.
Міофасціальний больовий синдром - хронічна м'язова напруга та утворення тригерних точок, що викликають біль у спині.
Травми хребта — ушкодження, які потребують відновлення та реабілітації.
Порушення постави - будь-які проблеми з поставою, такі як сутулість або неправильне положення тіла, які можуть спричинити біль у спині та інші ускладнення.

Методи лікування у вертебрології:

Мануальна терапія та мобілізація хребта;
Фізіотерапія (у тому числі ударно-хвильова терапія);
Медикаментозне лікування для зняття запалення та болю;
Лікувальна фізкультура (ЛФК) для зміцнення м'язового корсету та покращення рухливості;
Хірургічне втручання, якщо консервативні методи не дають результату (наприклад, при серйозних грижах дисків або інших складних станах);
Профілактика та рекомендації щодо коригування способу життя, щоб запобігти подальшим проблемам з хребтом.
Вертебролог працює комплексно, часто залучаючи до лікування неврологів, ортопедів та інших фахівців задля досягнення найкращих результатів у лікуванні пацієнтів.

Статті

Світ
17.09.2024

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті