Зрадник Ходаковський визнав, що Путін, розпочинаючи «СВО», прорахувався: «Скільки ми вже зазнали витрат, і скільки ще зазнаємо з урахуванням досвіду Бахмута й Авдіївки?»  

Колишній офіцер СБУ Олександр Ходаковський, по суті, визнав, що Путін, починаючи «СВО», не розрахував сили російської військової машини. Про це він написав у себе в Телеграм.

«Тож не дивно, що, наступаючи, ми врешті-решт видихнулися, а вони, оговтавшись від першого шоку, зуміли контратакувати зекономленими переважаючими силами», - зазначив зрадник Батьківщини.

«Чому ми зважилися на таке відважне підприємство? Тому що перебували під впливом хибних уявлень про потенціал супротивника і його готовність до опору - у цьому, на мій погляд, причина збитого дихання, яке ми все ніяк не відновимо, судячи з останніх подій», - здійснив він невеликий екскурс у лютий 2022 року.

«Донбас донедавна був постійним інфоприводом, як територія успіху... Але ми ще навіть не взялися за облогу жодного з решти міста, кожне з яких істотно більше за Авдіївку. Пропоную підрахувати, скільки за поточних успіхів ми вже зазнали витрат, і скільки нам потенційно потрібно буде зазнати з урахуванням досвіду Бахмута й Авдіївки. Чомусь мені здається, що серйозно подібними підрахунками ніхто з тих, хто володіє цифрами, не займався», - упевнений Ходаковський.

«Тут важливо розуміти, що з якогось моменту формула, що, здійснюючи постійний тиск, ми виснажуємо їх швидше, ніж виснажуємося самі, перестала на цьому напрямку працювати. Це призвело до закономірного дисбалансу, коли противник отримав можливість накопичувати ресурс, а нас наступальна програма такої можливості позбавила», - журиться він.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті