Понад тисячу пейджерів і рацій майже одночасно вибухнули у представників Хезболли в Лівані: повідомляють про 1200 поранених, включно з послом Ірану

У представників Хезболли в Лівані практично одночасно вибухнули понад тисяча пейджерів і рацій 17 вересня. Про це повідомила низка ЗМІ та Телеграм-каналів.

«У Лівані сталися кілька одночасних вибухів пристроїв зв'язку (пейджерів), які члени Хезболли використовували для внутрішньої зашифрованої передачі повідомлень. Пристрої було підірвано дистанційно, внаслідок чого постраждало понад 100 бойовиків», - пише «AZfront».

Зазначається, що в Лівані зареєстровано близько 1200 поранених.

«Al Jazeera» повідомляє, що посол Ірану в Бейруті також був поранений унаслідок вибуху пейджера.

Представник терористичної організації тим часом заявили ЗМІ, що це «найбільше порушення безпеки, з яким коли-небудь стикалася організація». 

«The Wall Street Journal» пише, що пейджери, які вибухнули, надійшли до Хезболли нещодавно.

«Представник організації повідомив, що сотні бойовиків використовували ці пристрої, припустивши, що вибухи могли бути спричинені несправністю програмного забезпечення, яке перегрівало і підривало пейджери», - пише «The Wall Street Journal».

Раніше повідомлялося, що ізраїльська армія підтвердила точковий авіаудар по Бейруту у відповідь на удар Хезболли.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті