Українські десантники показали, як зупинили спробу росіян просунутися біля Новомихайлівки на Донеччині

Російські військові намагалися у темний час просунутись до українських позицій біля Новомихайлівки. Одну з таких спроб зупинили бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, - пише Мілітарний.

"На цьому напряму на Донеччині російське командування вдається до випробування нових тактик. Окупанти зробили спробу штурмувати передові позиції десантників у нічний час під прикриттям туману. Повітряна розвідка українських десантників вчасно виявила наближення російської колони і по колоні завдали ударів", - йдеться у повідомленні.

«У підсумку ворог втратив чотири одиниці техніки і відступив», – розповіли українські військові.

Доїхати до українських позицій росіяни намагалися на танках, БМП-1 та переобладнаних бронетягачах МТ-ЛБ, які отримали відкрите десантне відділення.

На БМП-1 для прориву позицій встановили комплекс РП-377УВМ, який призначений для радіопридушення каналів радіоуправління мінно-вибуховими пристроями.

Пристрій формує широкосмугові сигнали перешкод, як у всій смузі робочих частот. Вони мають блокувати сигнали керування від «пускового пристрою» до виконавчого.

В українському Генштабі 6 листопада також підтвердили, що військові відбили атаки в районі Мар’їнки та Новомихайлівки.

Російське військове командування вже тривалий час не полишає спроб отримати контроль над території від Мар’їнки до Новомихайлівки.

Для цього на штурм відправляють бронегрупи, які часто зазнають втрат. Наприкінці жовтня українські десантники розбили російську бронетехніку, яка наступала на мар’їнському напрямку.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті