"Укрзалізниця" припиняє продаж квитків на напрямок Рава-Руська – Варшава

"Укрзалізниця" припинила продаж квитків на напрямок Рава-Руська-Варшава з 22 вересня. Про це повідомляє член правління ГО “Лінія 102” Віктор Гальчинський на своїй сторінці у Фейсбук 16 серпня.

"Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia припинила продаж квитків на напрямок Рава-Руська-Варшава з 22 вересня, оскільки 21 вересня завершується термін дії угоди між УЗ та SKPL - z pasji do kolei на обслуговування маршруту. Нагадаю, нині Рава-Руська-Варшава - найшвидший шлях до польської столиці зі Львова. У безпеці цього діючого вже майже рік сполучення в частині прикордонного контролю польське МВС свого часу довелося переконувати публічно", - нагадав Гальчинскький.

За його інформацією, нині напрямком зацікавився польський державний перевізник PKP Intercity. Pociąg do podróży і навіть подав заявку на дозвіл до польського регулятора - Urząd Transportu Kolejowego, "але шанси отримати його до 21 вересня близькі до нуля".

Гальчинський зазначив, що обидві сторони запевняють, що хочуть зберегти цей успішний маршрут, але переговори йдуть важко.

""Синдром Лінії 102", тобто блокування проектів через неможливість або небажання домовитися, схоже, все більше проявляється в українсько-польських відносинах, як мінімум, у сфері залізничного транспорту", - вважає експерт.

Також він додав, що під питанням наразі і "обмежена" версія міжнародного залізничного сполучення "Заґуж-Хирів", на яке SKPL має дозвіл польського регулятора на рейси з грудня 2024 року.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті