РФ після удару по Севастополю забрала три великі десантні кораблі з Чорного моря

РФ передислокувала три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське після ураження десантного корабля і підводного човна в порту Севастополя. Про це  заявив речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі національного телемарафону.

"Ці процеси, які стосуються звільнення нашої території, триватимуть і надалі. До речі, показовим є той факт, що сьогодні російські окупанти чомусь передислокували три великі десантні кораблі з Чорного моря в Азовське", - сказав він.

За його словами, уражений "Мінськ" не підлягає відновленню як через особливості ураження, так і через його "досить поважний вік".

"Саме цей великий десантний корабель був учасником так званого "сирійського експресу", тобто він постачав озброєння та особовий склад, вирішував логістичні проблеми для сирійського угрупування РФ", - пояснив речник ВМС.

Як повідомлялося раніше, ударами українських дронів виведено з ладу російський фрегат "Адмирал Макаров" і ракетний корабель "Самум".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті