В анексованому Криму уражені поромна переправа у Керчі та катер окупантів

У Керчі в анексованому Криму протягом минулої ночі уражено поромну переправу, у Чорноморську - катер, на півострові спостерігаються пожежі. Про це повідомили речник Української добровольчої армії "Південь", голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук, а також Телеграм-канал "Кримський вітер" 16 черпня.

"Нічна атака на Крим, попередньо уражені: поромна переправа у порту Керчі, катер у Чорноморському. Дорозвідка триває", - написав Братчук у Телеграм о 5:49.

"У Керчі на горі Мітрідат ЗПРК, можливо, не постраждав. Як повідомляють підписники, найімовірніше, у нього збилися ракети і стріляв він куди попало, прилетіло в район автовокзалу на подвір'я. ...У районі Кам'янки під Сімферополем після вибуху щось горить. ...Над Чорноморським патрулюють вертольоти і було чути стрілянину", - з посиланням на підписників повідомив "Кримський вітер".

Пізніше він повідомив, що "у Чорноморському знову вибух і триває стрілянина".

Тим часом окупаційний "губернатор" Севастополя Михайло Развожаєв повідомив, що "в Севастополі сили ППО і ЧФ відбили атаку ЗСУ". 

За словами Развожаєва, над акваторією знищили 3 БПЛА. 

Міноборони РФ прозвітувало про "перехоплення і знищення п'яти БПЛА літакового типу над акваторією Чорного моря". 

Крім того, за версією відомства окупантів, "черговими вогневими засобами в акваторії Чорного моря знищено два безекіпажні катери, що прямували в напрямку Кримського півострова".

Раніше повідомлялось, що Плетенчук підтвердив операцію ВМС і ГУР на газовій платформі у Чорному морі: перед ураженням ворог закинув на платформу обладнання й військовий персонал

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті