У «ЛНР» вкраденому в України кінному заводу присвоїли статус «генофондного господарства з розведення коней української породи»

Російська окупаційна влада присвоїла вкраденому нею в України Новоолександрівському конезаводу, що розташувався в екс-Біловодському районі (за останньою амінреформою увійшов до складу Старобільського), статус «генофондного господарства з розведення коней української породи». Про це повідомили колаборанти з так званої «адміністрації» підприємства в соцмережах, а також окупаційні ЗМІ 7 вересня. 

«У нас суперновина: сьогодні ми отримали племінний статус «Генофондне господарство з розведення коней української верхової породи», - повідомили колаборанти.

Раніше процедури «присвоєння» всіляких російських «статусів» окупаційна влада проробила з Новодеркульським конезаводом, що також розташований в екс-Біловодському районі Луганської області. Зокрема, вони його не просто привласнили, а занесли в топ-10 своїх визначних пам'яток, що пізніше підтвердили «сертифікатом».

Крім того, окупанти заявили, що за допомогою колаборантів «інтегрують у загальноросійську систему конярства» вкрадені ними унікальні Деркульський і Новоолександрівський конезаводи на Луганщині.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті