Боротьбу з лісовими пожежами в «ЛНР» звели до продовження заборони на відвідування палаючих лісів і нагадали про штрафи за її порушення

На окупованій території Луганської області «влада» продовжила заборону на відвідування лісів, які практично постійно горять, до 27 вересня. Про продовження заборони повідомило так зване «Мінприроди ЛНР» у Телеграм 7 вересня.

«З метою запобігання виникненню пожеж у лісових масивах Луганської Народної Республіки, Міністерством природних ресурсів та екології ЛНР видано наказ від 06.09.2024 №271 «Про продовження обмеження перебування громадян у лісах та в'їзду до них транспортних засобів з метою забезпечення пожежної безпеки в лісах ЛНР у пожежонебезпечний сезон 2024 року, встановленого наказом Міністерства природних ресурсів та екології Луганської Народної Республіки від 25. 05.2024 № 178 (зі змінами)«, яким встановлено обмеження перебування громадян у лісах і в'їзд у них транспортних засобів із 07 вересня 2024 року строком на 21 календарний день», - пише окупаційне відомство.

«Мінприроди» квазіреспубліки пише, що заборона введена “з метою збереження лісових ресурсів” і нагадує про штрафи за її порушення. Для фізичних осіб це штраф від 40 до 50 тисяч рублів, для посадових осіб - від 60 до 90 тисяч рублів, для юридичних осіб - від 600 тисяч до 1 мільйона рублів.

Раніше окупаційна влада Сєвєродонецька заявила, що не гасить лісові пожежі біля міста через те, що ліс заміновано.

Раніше також повідомлялося, що 2 серпня лісова пожежа перекинулася на мікрорайон окупованого Сєвєродонецька, вигоріло 80 домоволодінь. А в окупованому з 2014 року Антрацитівському районі тим часом пожежі знищили цілі вулиці, «влада» ввела «режим надзвичайної ситуації муніципального характеру».

«Влада ЛНР» визнала, що «кількість пожеж в екосистемі республіки продовжує зростати з кожним днем».

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті