Нобелівським лауреатам, які підписали звернення "про мир", варто замислитися над фразою про честь, яка не має ціни - Еггерт

"Мирний" заклик нобелівських лауреатів, з яким вони звернулися до ООН, Європарламенту і духовних лідерів різних конфесій - "наївність або свідоме пособництво агресорам". Таку думку висловив російський опозиційний журналіст, визнаний у РФ "іноагентом", в авторській колонці в DW 16 липня.

"Заклик негайно припинити вогонь сьогодні вигідний лише одній стороні конфлікту - Путіну в його війні проти України. ...У 1939 році, відповідаючи на чергові вимоги Гітлера, міністр закордонних справ Польщі Юзеф Бек сказав: "Ми в Польщі не знаємо, що означає мир за будь-яку ціну. У житті людини, націй і держав є тільки одна річ, яка не має ціни. Це честь". Нобелівським лауреатам, які підписали звернення, схоже, варто задуматися над цією фразою", - пише журналіст Еггерт. 

За його словами, звернення 51 нобеліата, включно зі Світланою Алексієвич і Дмитром Муратовим, щодо негайного припинення вогню між РФ і Україною - ще один доказ того, що "нобелівські премії присуджують не ангелам, а людям, яким властиво помилятися, а іноді й лукавити".

Еггерт зазначив, що в документі є численні дивацтва, серед яких список адресатів і використання формулювань на кшталт "конфлікт між Росією та Україною", що урівнюють жертву й агресора.

Раніше повідомлялося, що понад 50 нобелівських лауреатів у листі закликали Папу Римського, Вселенського патріарха Варфоломія та ООН припинити війну в Україні.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті