Губернатор Ростовської області обіцяє ватажкам "ДНР" і "ЛНР" таку собі "Співдружність Донбасу"

Ростовська область разом із окупованими РФ територіями Донецької та Луганської областей створить таку собі "Співдружність Донбасу". Про це голова регіону Василь Голубєв, – пишуть сепаратистські ЗМІ.

Він нагадав, що до 2014 року (до першої фази окупації Донбасу – "Остров") існував Єврорегіон "Донбас". До нього входили Ростовська та Воронезька області РФ, а також Донецька та Луганська області України. Передбачалося спільне будівництво доріг, організація прикордонного руху та прикордонної торгівлі, кооперація підприємств та спільне вирішення екологічних проблем.

Звісно, після 2014 року всі намічені заходи були згорнуті – РФ розпочала тоді ще приховану окупацію Донбасу. Тепер окупанти вирішили "відродити" схожий проект під новою назвою.

"Макрорегіону не буде. Буде Співдружність Донбасу. Ми домовилися з керівниками ЛНР та ДНР, що ми будемо об'єднані на основі Донбасу… Це означає, що ми підпишемо відповідні документи, угоди про співпрацю з одним та іншим регіоном. Потім, сподіваюся, разом підпишемо створення цієї співдружності", - заявив Голубєв.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті