Басурін поскаржився власнику ПВК "Вагнер", що з ЗС РФ вичищають "офіцерів", які отримали погони від "ДНР" та пригрозив хвилею обурення у підрозділах

Так званий "заступник голови народної міліції "ДНР" Едуард Басурін поскаржився власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, що з ЗС РФ вичищають "офіцерів", які отримали погони та звання від "республіки".

Раніше, російський пропагандист Олександр Сладков повідомив, що після фейкового "входження" Окупованого Донбасу до складу РФ з тепер уже російської армії масово звільняють офіцерів, які отримали звання і посади в так званій народній міліції, але не мають при цьому військової освіти і досвіду командування військами. Серед звільнених "ніби алкоголіки" Сладков назвав головного пропагандиста "ДНР" Едуарда Басуріна.

Хазяїн ПВК "Вагнер" Пригожин заявив, що такого не може бути і пообіцяв розібратися в ситуації. У ході наступної зустрічі з Басуріним він обурився, що з окупаційної армії вичищають "командирів, яким довіряє солдат, якій йде земелькою". Звільнений Басурин, у свою чергу, розповів, що коли на зміну "офіцерам ДНР" приходять нові командири, в підрозділах, де це відбувається, починаються хвилювання.

Формат бесіди екс-офіцера "ДНР" та власника приватного бандформування не зрозумілий. З урахуванням заяв Пригожина про те, що ПВК "Вагнер" не має жодного відношення до російської армії, можна припустити, що звільненим офіцерам "народної міліції" будуть запропоновані посади в НОФ "музикантів".

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті