Російське ФСБ до річниці заколоту Пригожина затримало його соратників-пропагандистів

У Петербурзі затримали колишнього топ-менеджера медіахолдингу "Патріот" Іллю Горбунова і головного редактора "Конкретно.ру" Кирила Мєтєлєва, які пов'язані із засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, - пишуть росЗМІ.

Зокрема, пропагандисти пишуть, що саме Горбунов займався висвітленням заколоту Пригожина влітку минулого року. 

Затриманим закидають статтю 163 КК РФ (вимагання).

Як стало відомо російській "Фонтанке", слідство вважає, що Мєтєлєв і Горбунов тривалий час вимагали грошей у колишнього генерального директора телеканала "Санкт-Петербург" Олександра Малькевича, який до цього, як писали ЗМІ, був причетний до структур Пригожина. За словами співрозмовника в правоохоронних структурах, спроби напоумити їх не мали сенсу, тому Малькевич написав заяву в правоохоронні органи.

Затримувала Горбунова і Мєтєлєва служба БТ ФСБ. Слідство веде МВС.

Ілля Горбунов - колишній співробітник "Комсомольской правды" і РИА Новости. За даними ЗМІ, з 2019 року він фактично керував медіагрупою "Патріот", з 2020 року керував "фабрикою тролів" і всіма Telegram-каналами, які входять до медіаструктури Пригожина. Також у витоках він фігурував як куратор спецпроєктів.

Кирило Мєтєлєв 1996 року став співзасновником журналу приватних охоронних підприємств "Оперативное прикрытие". У 2001 році став видавцем газети "Версия в Питере". Також він вказаний головним редактором сайту "Конкретно.ру". Він також міг мати стосунок до проєктів, у яких був зацікавлений Євген Пригожин.

Малькевич - член Громадської палати, у минулому керівник сайту USA Really (дочірній проєкт Федерального агентства новин - медіа, що входило до холдингу структур Євгена Пригожина). У 2023 році Малькевич був радником так званого "губернатора" окупованоъ частини Херсонської області. Зараз він - спецпредставник губернатора Санкт-Петербурга, а також бере участь у виборах до Законодавчих зборів Петербурга від "Единой России".

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті