Судитимуть ще чотирьох "депутатів ЛНР", в тому числі брата зниклого колаборанта Маноліса Пілавова

За матеріалами СБУ судитимуть чотирьох "депутатів ЛНР", які організували рашистський псевдореферендум на Луганщині СБУ зібрала доказову базу щодо ворожих поплічників, які сприяли окупації Луганської області через організацію рашистського псевдореферендуму. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 11 липня.

"Йдеться про чотирьох "депутатів" так званого "народного совета ЛНР", які у вересні 2022 року проголосували за так званий "закон о референдуме". На підставі цього "документа" окупанти провели фіктивне "голосування" і згодом заявили про приєднання захопленої Луганщини до РФ", - сказано в повідомленні.

Двоє фігурантів, В’ячеслав Свєтлов та Іван Санаєв, від початку російської агресії підтримують ворога та працюють у створених ним незаконних владних структурах. Двоє інших, Павло Пілавов та Олександр Крієренко, потрапили до "парламенту ЛНР" у 2018 році. Павло Пілавов є двоюрідним братом Маноліса Пілавова, який майже 10 рокв був окупаційним "мером" Луганська та, як повідомляв "ОстроВ", зник минулого року.

"Наразі усі четверо представляють путінську політсилу "Єдина росія" та сприяють посиленню її впливу на тимчасово окупованій території.

Зазначається, що організатори "референдуму" відповідатимуть перед законом за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування щодо них завершено, обвинувальні акти скеровано до суду. Колаборантів оголошено у розшук.

Раніше повідомлялось, що підозру отримав колишній український правоохоронець, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини.

Раніше також повідомлялось, що очільник окупаційного "парламенту ЛНР" "єдинорос" Мірошниченко отримав підозру від СБУ.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті