Очільник окупаційного "парламенту ЛНР" "єдинорос" Мірошниченко отримав підозру від СБУ

Підозру отримав очільник окупаційного "парламенту" так званої "ЛНР" Денис Мірошниченко. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 9 липня.

"СБУ зібрала доказову базу щодо колаборанта Дениса Мірошниченка, який очолює незаконний "народный совет ЛНР" та регіональне відділення партії "Єдина россія" на захопленій ворогом Луганщині", - сказано в повідомленні.

За даними слідства, на початку 2023 року фігурант разом з представниками держдуми РФ займався формуванням так званої "партійної команди" та створенням в окупованих містах області осередків "Єдиної россії". Він особисто видавав партійні квитки та значки охочим приєднатись до путінської партії. У вересні 2023 року колаборант через організовані агресором псевдовибори увійшов до складу окупаційного "парламенту" та отримав посаду "председателя народного совета ЛНР". 

Зазначається, що наразі він продовжує керувати цією структурою, у співпраці з окупаційною адміністрацією бере участь у заходах політичного характеру, спрямованих на підтримку політики кремля. Мірошниченко проводить активну інформаційну діяльність на користь агресора, публічно підтримує війну РФ проти України та виправдовує злочини окупантів. 

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 5 та 6 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території Луганщини, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Раніше повідомлялось, що до 10 років позбавлення волі засуджено колаборантку Халявкіну зі Старобільська.

Статті

Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Країна
15.10.2024
10:54

Друга річниця "повернення Донбасу додому": фестиваль міфів

Сама ідея апелювати до історії, говорячи про належність території до державних утворень, межі яких постійно змінювалися, – у сучасному світі виглядає дивно.
Всі статті