Підозру від СБУ отримав колишній український правоохоронець, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини

СБУ повідомила про підозру ворожому поплічнику Олексію Череповському, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 10 липня.

"СБУ задокументувала злочинну діяльність колаборанта, який обслуговував окупаційний режим на чолі так званого  "управления федеральной службы исполнения наказаний россии по ЛНР". Фігурантом є колишній луганський правоохоронець Олексій Череповський, який зрадив присязі і перейшов на бік російсько-терористичних НЗФ", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що у 2014 році Череповський брав участь у масових заворушеннях, захопленнях будівель державних установ, штурмі Луганського прикордонного загону. "Перевертень" воював проти сил АТО на сході України. Потім працював у структурах "МВС ЛНР". 

У листопаді 2022 року адміністрація агресора довірила ексбойовику очолити так зване "управление федеральной службы исполнения наказаний (УФСИН) россии по ЛНР". 

"Утім, далі злочинна "кар’єра" пішла під укіс - на початку 2024 р. його було звільнено", - пише СБУ.

За час його перебування на посаді головного тюремника у катівнях угруповання "ЛНР" було незаконно ув’язнено, піддано тортурам та знущанням сотні репресованих рашистами українських громадян.

СБУ повідомила йому про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України  (колабораціна діяльність). Санкція статті передбачає до 15 років тюрми та конфіскацію майна. Зловмисник перебуває у загальнодержавному розшуку.  

Раніше повідомлялось, що очільник окупаційного "парламенту ЛНР" "єдинорос" Мірошниченко отримав підозру від СБУ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті