СБУ затримала зрадника, який здавав позиції HIMARS під Бахмутом

Служба безпеки України затримала колаборанта, який передавав ФСБ позиції РСЗВ HIMARS під Бахмутом. Про це 6 липня повідомила пресслужба СБУ.

"Служба безпеки затримала ще одного ворожого інформатора під час контрдиверсійних заходів на Донеччині. Зловмисник збирав для російських окупантів інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, які беруть участь у контрнаступі на Бахмутському напрямку. Насамперед він намагався виявити локації української артилерії, зокрема бойові позиції реактивних артилерійських систем HIMARS", - повідомили представники спецслужби.

Вдалося встановити, що зібрані розвіддані зрадник відправляв у Telegram-бот, який спеціально для збору відомостей про ЗСУ створила ФСБ. Колаборантом виявився житель Торецька, який почав співпрацювати з ворогом із червня цього року.

"Співробітники СБУ затримали колаборанта, коли той ішов із дому для здійснення прихованого спостереження за підрозділами українських військ", - розповіли у відомстві.

Під час обшуку в затриманого виявили мобільний телефон, який він використовував для передачі розвідданих. У підсумку йому повідомили про підозру за частиною 7 статті 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Наразі він перебуває під вартою. Триває розслідування щодо встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 15 років в'язниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що інформаторку ФСБ, яка шпигувала за захисниками Бахмута, засудили до 10 років в'язниці.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті