Окупанти обстріляли громади Дніпропетровщини, є поранені - ОВА

Під ударом ворожої РСЗВ ввечері 5 жовтня потрапила Синельниківщина Дніпропетровської області, постраждали 50-річна жінка і 56-річний чоловік. Про це повідомив у Телеграм очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. 

За його словами, постраждалі наразі у лікарні, отримують всю необхідну допомогу. За даними медиків, стан пацієнтів середньої тяжкості.  

Як повідомив очільник ОВА, внаслідок обстрілу були пошкоджені три приватні будинки, дві автівки і трактор. Горіли суха трава, стерня й сіно. Пожежу рятувальники приборкали. 

▪️Майже десяток разів під ворожою атакою була й Нікопольщина. Від вечора по ній цілили з артилерії, застосовували дрони-камікадзе. Потерпали Нікополь, Покровська і Мирівська громади. Наслідки уточнюються", - повідомив Лисак.

Як повідомлялося,  РФ 5 жовтня завдала 396 ударів по 7 населених пунктах Запорізької області. 

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті