На "Рамштайні" країни НАТО можуть озвучити конкретні кроки для членства України - ЗМІ

На зустрічі контактної групи з питань оборони України "Рамштайн", яка відбудеться за участі президента США Джо Байдена, очікуються конкретні кроки для членства України в НАТО. Про це повідомляє "Еспресо" з посиланням на The Washington Post.

За словами західного дипломата, країни НАТО розглядають можливість запропонувати Україні більш конкретні кроки на шляху до майбутнього членства в Альянсі. Проте видання зазначає, що такі заходи можуть не задовольнити термінові запити Києва і це стане важливим сигналом для України.

WP пише, що українські чиновники побоюються, що президентські вибори в США можуть поставити під сумнів подальшу допомогу у сфері безпеки.

Зеленський і його команда активно намагаються переконати Байдена підтримати план перемоги, який міг би стати важливою частиною його політичної спадщини, однак Білий дім уникає рішень, які можуть вплинути на передвиборчу кампанію демократів.

"Хоча Київ не має наміру поступатися своїми територіями, все більше українців готові до тимчасових компромісів, якщо вони забезпечать членство в НАТО або гарантії безпеки від союзників", - коментує динаміку громадської думки в Україні The Washington Post.

Нагадаємо, ексгенсек НАТО Столтенберг вважає, що Україну можуть прийняти в НАТО з окупованими територіями. 

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті