У Литві виявили кілька партій військового екіпірування у поїздах з Калінінграда до Москви

Співробітники митної служби Литви з 27 вересня до 2 жовтня виявили у пасажирських поїздах, що прямували з Калінінграда до Москви, чотири партії з різними предметами військового призначення. Про це повідомляє Delfi.

Як зазначається, співробітники Каунаської територіальної митниці та кримінальної митної служби на залізничній станції Кібартай у поштовому вагоні пасажирського поїзда Калінінград-Москва під час огляду знайшли поштову посилку з імовірно військовими речами - камуфляжними штанами.

Вважається, що речі призначені для збройних сил Російської Федерації у війні проти України. Усього було вилучено 5 одиниць камуфляжних штанів відповідно до Регламенту Ради ЄС.

Також 1 жовтня схожа партія з п'ятьма маскувальними сітками була перехоплена в Кібартай у поїзді, що прямував з Калінінграда.

Ще дві партії із такими ж сітками, призначеними для російських військових, перебували в тих же поїздах і вилучені митниками 27-29 вересня.

За словами митників, такі вантажі, що призначені для російських сил на війні проти України, зазвичай відправляють члени різних громадських організацій у Калінінграді.

Конфісковані товари литовська митниця передасть як допомогу Україні.

Як повідомлялося, у литовській Клайпеді розслідують появи літери "Z" на обʼєктах. 

Статті

Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Всі статті