Знайдені у голови Хмельницької МСЕК "списки ухилянтів" перевірять – ДБР

Правоохоронці точно перевірятимуть списки можливих ухилянтів, які були знайдені під час обшуків у голови Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії. Про це повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян в ефірі телемарафону.

Знайдені під час обшуків у посадовиці списки можливих ухилянтів "точно будуть перевірятися", заявила вона.

Під час перевірок з'ясовуватимуться усі обставини, за яких люди отримували висновки МСЕК і чи були ці висновки безпосередньо пов'язані з ухиленням від мобілізації, додала Сап'ян.

За її словами, така перевірка "стовідсотково буде".

Тим часом на Волині обласна влада доручила перевірити рішення МСЕК та військово-лікарських комісій.

Раніше, 3 й 4 жовтня, відбулися обшуки в оселі очільниці Хмельницької МСЕК та її родичів – там знайшли майже $6 млн у різній валюті, а на її робочому місці виявили $100 000, сфальсифіковані медичні документи та списки ухилянтів із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Уже 5 жовтня очільниця МСЕК була затримана й отримала підозру в незаконному збагаченні. У разі доведення провини чиновниця може отримати до 10 років тюрми з конфіскацією усього майна. Хмельницька облорганізація Слуги народу заявила, що ініціює відкликання чиновниці з депутатської посади.

За фактом обшуків правоохоронці заявляли й про викриття сина посадовиці, який є начальником головного управління Пенсійного фонду в Хмельницькій області. Наразі про підозру йому не повідомляли.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті