Мають бізнес з окупантами в Сєвєродонецьку, але хотіли "пересидіти війну" в Києві: СБУ викрила луганських колаборантів

СБУ викрила колаборантів з Луганської області, які мають спільний бізнес з окупантами, але хотіли "пересидіти війну" в Києві. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 19 липня.

"Служба безпеки викрила ще двох колаборантів, які після співпраці з рашистами на тимчасово окупованій Луганщині приїхали в столицю України і намагалися уникнути покарання, – сказано в повідомленні. – Зловмисниками виявилися власники заводу з виробництва алкогольної продукції в тимчасово захопленому Сєвєродонецьку".

Зазначається, що після початку повномасштабного вторгнення рф фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію. Вони "перереєстрували" власну компанію згідно з вимогами "російського законодавства" та відкрили рахунки в місцевих "філіях" банків РФ. Пізніше вони залишили у Сєвєродонецьку "довірену особу", яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу.

Уточнюється, що готову продукцію заводу ділки реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України. При цьому одержані "прибутки" регулярно переводили до бюджету країни-агресора як "податки" і "збори". Крім того, вони постійно сплачували "данину" представникам місцевої окупаційної адміністрації РФ за можливість "безперешкодного" ведення бізнесу.

На підставі зібраних доказів співробітники СБУ затримали у Києві одного з організаторів злочинної діяльності. Під час обшуків у його помешканні виявлено понад 2 млн у гривневому еквіваленті та документи із доказами оборудки. Іншого організатора "схеми" затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон. Щодо третього фігуранта, який переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини, – тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.

Наразі зловмисникам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, вчинена у складі організованої злочинної групи).

Раніше повідомлялось, що СБУ встановила особи ще 30 колаборантів, які проводять репресії в окупованих регіонах Луганщини й Херсонщини.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті