Майже половина поляків вважають, що росія може напасти на Польщу в найближчі роки - опитування

48 відсотків поляків вважають, що росія може напасти на Польщу в найближчі роки. Такими є результати дослідження від Ipsos на замовлення TOK FM і OKO.press, - повідомляє "Польське радіо".

Ipsos запитав поляків, чи, на їхню думку, росія може напасти на Польщу військовим шляхом у найближчі роки. Як пояснив портал ТОК FM, відповідь «однозначно так» дали 12 відсотків респондентів, а відповідь «скоріше так» - 36 відсотків. Разом – 48 відсотків опитаних.

Тих, котрі вважають, що росія «скоріше не» нападе на Польщу військовим шляхом, є 32 відсотки, а 9 відсотків вважає, що нападу «однозначно не буде» - загалом 41 відсоток анкетованих. 11 відсотків учасників опитування не мають думки з цього приводу.

Також на запитання про можливий напад росії на Польщу відповідали виборці окремих політичних партій. 62 відсотки виборців "Права і Справедливості" очікують нападу росії на Польщу. Такої ж думки дотримуються 48 відсотків виборців "Громадянської коаліції", а також 42 відсотки прихильників "Нових лівих", 40 відсотків виборців "Третього Шляху" та 36 відсотків електорату Конфедерації.

Як повідомлялося, у Польщі діятиме навчально-тренувальний центр Україна-НАТО.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті