Губернатор Ростовської області обіцяє ватажкам "ДНР" і "ЛНР" таку собі "Співдружність Донбасу"

Ростовська область разом із окупованими РФ територіями Донецької та Луганської областей створить таку собі "Співдружність Донбасу". Про це голова регіону Василь Голубєв, – пишуть сепаратистські ЗМІ.

Він нагадав, що до 2014 року (до першої фази окупації Донбасу – "Остров") існував Єврорегіон "Донбас". До нього входили Ростовська та Воронезька області РФ, а також Донецька та Луганська області України. Передбачалося спільне будівництво доріг, організація прикордонного руху та прикордонної торгівлі, кооперація підприємств та спільне вирішення екологічних проблем.

Звісно, після 2014 року всі намічені заходи були згорнуті – РФ розпочала тоді ще приховану окупацію Донбасу. Тепер окупанти вирішили "відродити" схожий проект під новою назвою.

"Макрорегіону не буде. Буде Співдружність Донбасу. Ми домовилися з керівниками ЛНР та ДНР, що ми будемо об'єднані на основі Донбасу… Це означає, що ми підпишемо відповідні документи, угоди про співпрацю з одним та іншим регіоном. Потім, сподіваюся, разом підпишемо створення цієї співдружності", - заявив Голубєв.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті