Басурін поскаржився власнику ПВК "Вагнер", що з ЗС РФ вичищають "офіцерів", які отримали погони від "ДНР" та пригрозив хвилею обурення у підрозділах

Так званий "заступник голови народної міліції "ДНР" Едуард Басурін поскаржився власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину, що з ЗС РФ вичищають "офіцерів", які отримали погони та звання від "республіки".

Раніше, російський пропагандист Олександр Сладков повідомив, що після фейкового "входження" Окупованого Донбасу до складу РФ з тепер уже російської армії масово звільняють офіцерів, які отримали звання і посади в так званій народній міліції, але не мають при цьому військової освіти і досвіду командування військами. Серед звільнених "ніби алкоголіки" Сладков назвав головного пропагандиста "ДНР" Едуарда Басуріна.

Хазяїн ПВК "Вагнер" Пригожин заявив, що такого не може бути і пообіцяв розібратися в ситуації. У ході наступної зустрічі з Басуріним він обурився, що з окупаційної армії вичищають "командирів, яким довіряє солдат, якій йде земелькою". Звільнений Басурин, у свою чергу, розповів, що коли на зміну "офіцерам ДНР" приходять нові командири, в підрозділах, де це відбувається, починаються хвилювання.

Формат бесіди екс-офіцера "ДНР" та власника приватного бандформування не зрозумілий. З урахуванням заяв Пригожина про те, що ПВК "Вагнер" не має жодного відношення до російської армії, можна припустити, що звільненим офіцерам "народної міліції" будуть запропоновані посади в НОФ "музикантів".

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті