Судитимуть ще чотирьох "депутатів ЛНР", в тому числі брата зниклого колаборанта Маноліса Пілавова

За матеріалами СБУ судитимуть чотирьох "депутатів ЛНР", які організували рашистський псевдореферендум на Луганщині СБУ зібрала доказову базу щодо ворожих поплічників, які сприяли окупації Луганської області через організацію рашистського псевдореферендуму. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк у facebook 11 липня.

"Йдеться про чотирьох "депутатів" так званого "народного совета ЛНР", які у вересні 2022 року проголосували за так званий "закон о референдуме". На підставі цього "документа" окупанти провели фіктивне "голосування" і згодом заявили про приєднання захопленої Луганщини до РФ", - сказано в повідомленні.

Двоє фігурантів, В’ячеслав Свєтлов та Іван Санаєв, від початку російської агресії підтримують ворога та працюють у створених ним незаконних владних структурах. Двоє інших, Павло Пілавов та Олександр Крієренко, потрапили до "парламенту ЛНР" у 2018 році. Павло Пілавов є двоюрідним братом Маноліса Пілавова, який майже 10 рокв був окупаційним "мером" Луганська та, як повідомляв "ОстроВ", зник минулого року.

"Наразі усі четверо представляють путінську політсилу "Єдина росія" та сприяють посиленню її впливу на тимчасово окупованій території.

Зазначається, що організатори "референдуму" відповідатимуть перед законом за двома статтями Кримінального кодексу України:

- ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

- ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Досудове розслідування щодо них завершено, обвинувальні акти скеровано до суду. Колаборантів оголошено у розшук.

Раніше повідомлялось, що підозру отримав колишній український правоохоронець, який керував російськими катівнями на захопленій території Луганщини.

Раніше також повідомлялось, що очільник окупаційного "парламенту ЛНР" "єдинорос" Мірошниченко отримав підозру від СБУ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті