Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США, щоб обговорити ключові пункти "Плану перемоги"

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із представниками Сенату США від Республіканської та Демократичної партій для обговорення "Плану перемоги". Про це Зеленський повідомив у Телеграм 26 вересня.

"Зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США, щоб обговорити ключові пункти Плану перемоги. Це має бути нашим спільним досягненням - перемога заради свободи, без компромісів ціною свободи", - написав Зеленський.

"Тут, у столиці США, у нас багато друзів, які з перших днів повномасштабного вторгнення стоять пліч-о-пліч з українцями в боротьбі за свободу і незалежність. Дякую кожному члену Сенату за таку підтримку", - додав глава держави.

Як повідомляє пресслужба президента, Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Сенату США на чолі з лідером демократів і республіканців у сенаті Чаком Шумером і Мітчем Макконнеллом.

Глава української держави наголосив на важливості таких зустрічей саме зараз, коли РФ посилює ракетні атаки на об'єкти критичної інфраструктури України перед початком опалювального сезону.

Президент також обговорив із членами американського Сенату ситуацію на фронті, першочергові потреби українських воїнів, спільне виробництво зброї та ключові напрями подальшої підтримки США. "Пріоритет України - додаткові системи ППО та ракети до них", - йдеться в повідомленні.

Також сторони окремо обговорили посилення санкційного тиску на РФ та використання доходів від заморожених російських активів для потреб України.

Нагадаємо, Зеленський зустрівся з Байденом: домовились обговорити "План перемоги" у Вашингтоні.

Статті

Світ
26.09.2024
22:00

Російський метал у Європі: "історична помилка" Брюсселя

Європейський санкційний «паркан» щодо російської металопродукції виглядає як діряве решето. Цинізм у тому, що дірки у "паркані" передбачливо зробили самі єврочиновники.
Країна
25.09.2024
14:09

Квартирний бум проти переселенців. Їдеш від війни – залишай дітей, старих та тварин

Вимушені переселенці стають легкою здобиччю для недобросовісних власників. На жаль, навіть договір не завжди може захистити орендарів.
Донецьк
23.09.2024
12:17

Перейменування на Донеччині: як у 2024 році змінювали назви, пов'язані з РФ

Вже втретє за останні 10 років населенні пункти Донецької області стикаються із необхідністю масово змінювати назви об’єктів топоніміки на своїй території.
Всі статті