Зеленський озвучив список зброї, якої потребує Україна

Президент України Володимир Зеленський розповів, що ЗСУ для прискорення закінчення війни потрібні постачання нової зброї. Про це він заявив у щоденному відеозверненні 19 грудня.

Зокрема, він зауважив, що звернувся до лідерів десяти держав Північної Європи, об'єднаних у The Joint Expeditionary Force. Це формат співпраці, який ініційований Великою Британією. До нього входять країни Балтії, Фінляндія, країни Скандинавії, Нідерланди, Ісландія і, власне, Сполучене Королівство.

«Моє звернення було сьогодні дуже конкретним. Зброя, снаряди, нові оборонні можливості... Все те, що дасть нам змогу прискорити закінчення цієї війни. Дякую учасникам саміту за те, що ми сьогодні були почуті – очікуємо на нові рішення щодо постачання нової зброї.

Ключове завдання всіх нас зараз – і моє завдання, і кожного нашого дипломата й посадовця, – щоб світова підтримка України наступного року не лише зберігалася на такому ж рівні, як цьогоріч, а щоб збільшилася. Саме за тими показниками, які необхідні для посилення наших оборонних операцій», - пояснив Зеленський.

Він додав, що потрібно більше гармат, снарядів, сучасних танків, які поки ще не постачаються Україні, більш далекобійні системи залпового вогню, сучасна й справді ефективна ППО тощо.

«Будь ласка, якщо ваша думка звучить у засобах масової інформації, якщо ви підтримуєте державу в експертному полі, ви теж можете допомогти отримати все, чого потребують наші сили оборони», - закликав президент України.

Глава держави наголосив, що головне – говорити від України єдиним голосом і захищати спільний інтерес: усе для перемоги України, усе для допомоги нашому захисту.

Як повідомлялося раніше, США поки не включатимуть ленд-ліз, щоб заощадити український бюджет.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті