Ситуація навколо Покровська: NYT відзначило загрози і спрогнозувало закінчення цієї фази війни

Покровськ розташований у центрі багатьох залізничних і автомобільних магістралей усього Донбасу. Успішний російський штурм теоретично може перерізати основні шляхи постачання військ до решти українських опорних пунктів у всьому регіоні і дозволить російським військам загрожувати українським позиціям на південь від міста, - пише The New York Times, як інформує УНІАН.

Американське видання зазначає, що перед Україною стоять надскладні завдання, адже в серпні війська відступали більш ніж на кілометр на день.

«За останній тиждень Україна направила додаткові війська для захисту ліній фронту навколо Покровська. Росія перейшла від фронтального наступу на місто до наступу на південь, щоб розширити фронт і створити загрозу оточення українських військ між Покровськом і містом Курахове», - пише видання. 

Воно зазначає, що просування до Покровська стало найбільш успішною частиною наступу Росії на Донбасі цього літа. В інших районах вона наступала вздовж майже всієї східної лінії фронту, але після кількох місяців запеклих боїв домоглася лише скромних успіхів. 

«Хоча влітку лінія фронту швидко просунулася в районі Покровська, загалом російський наступ на Донбасі був дорогим і поступовим. Тим часом Україна в серпні почала несподіване вторгнення в Курську область. За місяць вона захопила більше території в Росії, ніж Росія в Україні за останній рік, хоча її завоювання в Росії

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті