Втрату Вугледару не можна розцінювати як стратегічну поразку України – військовий експерт

Втрату Вугледару не можна розцінювати як стратегічну поразку України, але певні проблеми для ЗСУ це може створити. Про це в інтерв'ю "ОстроВу" розказав воєнний експерт, екс-начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ полковник Владислав Селезньов.

"Я не думаю, що в даному випадку (окупація Вугледару, - ред.) можна вести мову про стратегічне значення, варто говорити про значення оперативно-тактичного рівня. Звісно, що зростає загроза для нашого угрупування, що діє на півдні Запорізької області, з'являється загроза для нашого східного флангу, за певних умов та обставин ворог може сконцентрувати свої зусилля та атакувати наших оборонців в районі Курахового", - сказав він.

Він зазначив, що проблема полягає в тому, що український гарнізон в Кураховому може бути атакований з двох боків: зі сходу, як це зараз відбувається, та в перспективі з півдня (якщо ворог зможе пройти через наші позиції в районі Богоявленки  і далі північніше).

"Тобто ризики є, але наскільки ворог зможе зібрати чисельну перевагу та розширити територіальні здобутки, поки що важко прогнозувати. За минулу добу інтенсивність бойових дій саме в районі Вугледара значно зменшилася (згідно з повідомленням Генштабу ЗСУ)", - додав Владислав Селезньов.

Зазначимо, що російські пропагандисти подають втрату Вугледару як "стратегічну перемогу".

Як повідомлялося раніше, Сили оборони України вийшли з Вугледару Донецької області.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті