З Вугледара вивели українські підрозділи - ОСУВ «Хортиця»

Сили оборони України вийшли з Вугледару Донецької області. Метою було збереження особового складу і бойової техніки. Про це повідомляє оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" в Telegram.

"Зазнавши чисельних втрат унаслідок тривалих  боїв, противник не полишив спроб захопити Вугледар.  В намаганні за будь-яку ціну взяти місто під контроль зумів спрямувати резерви для проведення флангових ударів, які виснажили оборону підрозділів Збройних Сил України. В результаті дій противника виникла загроза оточення міста. Вищим командуванням наданий дозвіл на здійснення маневру по виведенню підрозділів з Вугледару з метою збереження особового складу і бойової техніки, зайняття положення для ведення подальших дій", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, очільник Донецької ОВА Вадим Філашкін вранці 1 жовтня в ефірі телемарафону повідомив про бої майже в центрі Вугледара, в самому місті залишається 107 мирних жителів. Увечері 1 жовтня проєкт DeepState заявив, що російські війська окупували місто.

Статті

Країна
02.10.2024
17:06

“Ця зима встряхне і розставить все по місцях”. Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Світ
30.09.2024
16:00

“Білий дім зважив на побоювання американської розвідки”. Західні медіа про Україну

Неприязнь Трампа контрастувала з обіцянками підтримки, які Зеленський отримав від президента Байдена і віце-президентки Камали Гарріс.
Всі статті