Ворог завдав 3 ракетні та 24 авіаційні удари, здійснив понад 30 обстрілів з РСЗВ за добу – Генштаб

Рашисти здійснили понад 30 обстрілів з РСЗВ, завдали 3 ракетні й 24 авіаційні удари по території України протягом минулої доби. Про це повідомляється у зведенні Генштабу ВСУ від 6:00 21 жовтня.

"Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетні та 24 авіаційні удари, здійснив понад 30 обстрілів з РСЗВ", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Разом з тим, не полишає спроб ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Підкреслюється, що для своїх злочинів загарбники використали крилаті та зенітні керовані ракети.

"Крім того, ворог запустив понад 20 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва "Shahed-136", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що окупанти здійснювали обстріли на таких напрямках:

на Слобожанському – з танків, мінометів і ствольної артилерії, в районах населених пунктів Стариця, Красне та Хатнє;

на Куп’янському та Лиманському – зі ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Зарічне, Нове, Першотравневе, Стельмахівка, Терни та Ямполівка;

на Бахмутському – з танків та артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Зеленопілля, Спірне, Іванград та Яковлівка;

на Авдіївському – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Марʼїнка, Новомихайлівка, Первомайське та Семенівка;

На Новопавлівському та Запорізькому – у районах Времівки, Вугледара, Дорожнянки, Нескучного, Новоданилівки та Степової.

Повідомляється, що на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони до 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

"Для ведення повітряної розвідки окупанти здійснили більш як 20 вильотів БПЛА різних типів", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ підірвали два склади з російськими боєприпасами.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті