Уряд провів виїзне засідання на Донеччині: Міноборони доручили відзвітувати про фінансування будівництва фортифікацій

Міноборони має невідкладно поінформувати Уряд про фінансування будівництва фортифікаційних споруд згідно із затвердженим графіком на прфиронтових територіях.  Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль в Телеграм 5 липня.

"Сьогодні засідання Уряду проводимо на Донеччині. Перебуваю тут з робочим візитом, щоб безпосередньо на місці вивчити проблематику регіону. Президент Володимир Зеленський чітко наголосив, що перебування міністрів та інших урядовців у прифронтових областях — це їхній прямий обов’язок. Протягом тижня міністри працювали в регіоні, аби вивчити проблемні питання. І вже маємо низку важливих рішень та відповідні доручення міністерствам і відомствам.  Для посилення обороноздатності та критичної логістики Уряд уже виділив майже 2,4 млрд грн на відновлення доріг прифронтових територій. Це важливо для потреб наших військових, для гуманітарних вантажів, для евакуації поранених", - заявив Денис Шмигаль

Він доручив Міноборони  невідкладно поінформувати Уряд про фінансування будівництва фортифікаційних споруд згідно із затвердженим графіком.

Також за його словами, Міноборони, Міненерго та іншим міністерствам і відомствам доручено опрацювати питання обліку та розрахунків за спожиту електроенергію військовими формуваннями на Донеччині. Те саме буде стосуватися й інших прифронтових областей.

"Ще один важливий напрям — ветеранська політика. Сьогодні Уряд визначив механізм надання субвенції з держбюджету на місця для фінансування роботи «помічників ветерана». Загалом на цей проєкт закладено 3,2 млрд грн державних коштів", - доав прем'єр-міністр.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті