У росіян немає ресурсів для масштабних проривів, вони виснажені – воєнний експерт

Воєнний експерт, екс-начальник прес-служби Генерального штабу ЗСУ полковник Владислав Селезньов вважає, що у російської армії немає можливостей та ресурсів для проведення масштабних проривів. Про це він розказав в інтерв'ю "ОстроВу".

"Я не думаю, що у росіян є можливості та ресурси для проведення масштабних проривів. Російська армія виснажена. Що б там не казали, але якщо вона де-факто перебуває в стані наступу від середини жовтня минулого року, то вона все одно виснажується. Я  думаю, що російська армія діє на межі своїх можливостей. Говорити про те, що ворог зараз має достатню кількість сил та ресурсів, щоб проводити масштабні атаки, не варто", - вважає він.

Разом з тим Владислав Селезньов прогнозує, що ворог, скоріш за все, далі буде намагатись окупувати Селидове та Торецьк.

"Це будуть дві ключові цілі ворога. Росіяни не просто постійно атакують наші рубежі та позиції на Лиманському напрямку. Їм важливо створити умови для подальших атак на Слов'янськ та Краматорськ", - сказав він.

Зазначимо, що російські пропагандисти подають втрату Вугледару як "стратегічну перемогу" та через це прогнозують нові наступи.

Як повідомлялося раніше, Сили оборони України вийшли з Вугледару Донецької області.

Статті

Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Країна
02.10.2024
17:06

"Ця зима встряхне і розставить все по місцях". Як в Україні розвивають відновлювальну генерацію, завдяки і попри

Немає механізмів, які б заохочували людей і організації, щоб ця електроенергія ще й допомагала б мережі. Потрібно думати на державному рівні, як це все інтегровувати в нашу енергетичну систему.
Країна
01.10.2024
15:58

Є-відновлення на Донеччині. Як державна програма працює на практиці

Не треба боятись продавати нерухомість за програмою єВідновлення. Якщо співпрацювати з фаховими ріелторами, нотаріусами та юристами все пройде дуже добре для обох сторін.
Всі статті