Сили оборони за добу відбили атаки у трьох областях та знищили сім ЗРК окупантів – Генштаб

Сили оборони України за добу відбили атаки росіян у трьох областях та знищили 7 зенітних ракетних комплексів противника. Про це 18 жовтня повідомляє Генштаб ЗСУ.

"За добу підрозділу Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів: Огурцове Харківської області; Білогорівка Луганської області; Новокалинове та Мар'їнка Донецької області", - повідомили українські військові.

Наголошується, що наші пілоти протягом доби завдали 20 ударів по окупантах – вдалося уразити 13 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Також було підтверджено знищення опорного пункту рашистів. Крім того, підрозділи ППО збили п'ять крилатих ракет.

"Воїни ракетних військ та артилерії уразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два об'єкти ППО та артилерії, два склади боєприпасів та інші військові цілі ворога", - додали представники Генштабу.

Своєю чергою окупанти атакували як позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, так і завдавали ударів по критичній інфраструктурі та житловим будинкам. Так, протягом доби росіяни завдали 9 ракетних та 10 авіаційних ударів, а також провели понад 10 обстрілів із РСЗВ.

Від ударів противника постраждали райони понад десяти населених пунктів. Серед них Генштаб відзначив Київ, Житомир, Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Запоріжжя, Миколаїв, Курахове Донецької області та Трихати на Миколаївщині. Зокрема, на одному із напрямків окупанти використали іранські безпілотники "Shahed-136", але три з них збили українські воїни.

Нагадаємо, що раніше Володимир Зеленський заявив, що росіяни зруйнували 30% енергосистеми України.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті