В Україну повернули тіла 501 полеглого оборонця

За результатами репатріаційних заходів в Україну повернули 501 полеглого Оборонця. Про це повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими 18 жовтня.

"Зокрема вдалося репатріювати 382 тіла Захисників, що загинули на Авдіївському напрямку, 56 полеглих воїнів з Бахмутського напрямку, 45 тіл Оборонців з Мар’їнського напрямку, 6 тіл полеглих Захисників на Вугледарському напрямку, 4 полеглих воїна на Запорізькому напрямку, 7 тіл Оборонців, що воювали на Луганському напрямку. Також вдалося повернути 1 тіло з моргу на території РФ", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. Після ідентифікації тіла наших Оборонців передадуть родинам для гідного поховання.

Також російські ЗМІ пишуть, що у РФ повернуто 89 тіл загиблих військових окупантів.  «Це тіла й останки, знайдені українськими пошуковими групами в Курській області, а також у районі українських населених пунктів Терни, Макіївка, Красногорівка, Орлівка, Невське і Ямпіль»", - пишуть пропагандисти.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті