Лубінець заявив, що росіяни вбили понад 100 українських військових, які здавалися в полон, але "міжнародні організації закривають на це очі"

Російські окупанти вбили понад 100 українських військовослужбовців, які здавалися в полон. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі "Радіо НВ" та у своєму Телеграм-каналі 18 жовтня. 

"Наразі відомо про більш як сотню українських військових, яких при потраплянні в полон стратили росіяни. Це свідома політика Росії, однак міжнародні організації закривають на це очі. Я не бачу ні публічної, ні юридичної реакції на ці події - ордерів на арешт для воєнних злочинців досі немає", - зазначив Лубінець.

За його словами, українські правоохоронні органи роблять усе можливе для фіксації таких злочинів. 

"Я офіційно передав матеріали про факти страт до уповноваженої з прав людини в РФ. Зрозуміло, що реакції Росії на порушення Женевських конвенцій годі очікувати, але моє завдання — фіксувати ці факти. Ми робимо все, щоб міжнародна спільнота про це дізнавалася. На мій погляд, росіяни вбивають полонених не тільки для демонстрації зневаги до міжнародного права, але й для того, щоб "зв’язати кров'ю" виконавців та підтримати власну пропаганду", - сказав також омбудсен.

За словами Лубінця, він також підняв тему смерті української журналістки Вікторії Рощиної, яку незаконно утримували в РФ. 

"Відомо, що з початку російської агресії загинули щонайменше 102 представники медіа. Російські військові цілеспрямовано вбивають медійників, хоча у всьому світі вбивства журналістів вважаються одним із найганебніших злочинів", - сказав Лубінець.

Раніше було опубліковано відео розстрілу росіянами 16-ти українських військових, які здаються в полон на Покровському напрямку.

Статті

Донецьк
18.10.2024
11:40

Можливості, які втрачені через війну. Як у Донецькій області відбувається земельна реформа

Попри наближення лінії фронту місцеві аграрії зібрали врожай та, навіть, посіяли озимі на тих ділянках, де це було можливо і в значно меншій кількості. Проте ворог неминуче просувається, захоплюючі все більше території області. Рано чи пізно треба...
Країна
17.10.2024
10:00

Агросектор України: мінна загроза

Ще у 2014 р. Уакраїна увійшла до п'ятірки країн з найбільшою замінованою територією. Сусіди за рейтингом: Сирія, Афганістан, Ємен та М'янма. Після повномасштабного рашистського вторгнення у 2022 р. ми очолюємо цей сумний список.
Світ
16.10.2024
07:41

«Наші війська вже підійшли до Миргорода». Російські ЗМІ про Україну

Ніхто не гарантує, що всі країни єдиним фронтом стануть на захист члена НАТО... Для самого альянсу немає жодної причини включати в себе Україну. Він і так користується нею як своїм плацдармом, не несучи при цьому жодної відповідальності.
Всі статті