На Сахаліні охочим вирушити на війну проти України збільшили розмір "підйомних" до 300 тисяч

У Сахалінській області ухвалили рішення збільшити розмір одноразової виплати за участь в агресії проти України до 300 тисяч рублів. Про це йдеться у постанові обласного уряду.

Для отримання грошей необхідно з 1 серпня по 31 грудня 2022 року укласти контракт із командиром частини на Сахаліні на строк від трьох місяців і більше. Далі громадянин має вирушити до зони бойових дій.

Виплата приходитиме від міністерства соціального захисту Сахалінської області в автоматичному режимі.

Раніше за підписання контракту "на війну" обіцяли 200 тисяч карбованців. Сахалінська влада дозволила записуватися в добровольчий батальйон іноземцям. Цей факт та збільшення розміру "підйомних" у 1,5 рази побічно свідчить про провал набору добровольців.

Як писав "ОстроВ", в ГУР ЗСУ повідомили, що чергова ротація рашистів буде складатися переважно з жителів Далекого Сходу РФ і Камчатки. "За задумом – вони краще адаптовані до життя в умовах низьких температур і будуть ефективнішими в зимовий період, – йдеться у повідомленні. Крім того, мешканці цих депресивних регіонів мають дуже низький рівень доходів, тому зацікавлені в отриманні грошей, які їм обіцяють платити за вбивство. українців "Як говорять самі "новобранці", "нам за все життя стільки не заробити", - пише ГУР.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті