Якщо Запад припине підтримувати Україну, через 15 днів закінчиться війна і Путін досягне своїх цілей - Боррель

У випадку, якщо Захід перестане підтримувати Україну, війна закінчиться через 15 днів, і російський диктатор Володимир Путін досягне своїх цілей. Про це в інтерв'ю іспанському виданню 20minutos сказав глава Європейської дипломатії Жозеп Боррель у понеділок, 7 жовтня, - повідомляють  Українські новини.

Боррель зазначив, що багато хто прагне якнайшвидшого завершення російської агресії проти України. На його думку, важливим є спосіб закінчення війни.

"Якщо ми припинимо підтримувати Україну, через п’ятнадцять днів закінчиться війна і Путін досягне своїх цілей. Багато хто хоче, щоб війна якнайшвидше закінчилася. Почнемо з самих українців. Але важливо те, як. Якщо ми припинимо підтримувати Україну, через п’ятнадцять днів війна закінчиться і Путін досягне своїх цілей. Але чи хочемо ми цього для українців і для безпеки себе, європейців?", - сказав Боррель.

За його словами, західні країни мають все зробити для того, щоб майбутні переговори проходили на умовах, що ґрунтуються на основі суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія вимагає від Києва виведення українських військових із чотирьох частково окупованих областей та відмови України від намірів вступити до НАТО.

Статті

Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Всі статті