Генпрокурор Костін підписав заяву на звільнення свого ексзаступника Вербицького після завершення службового розслідування

Генпрокурор Андрій Костін звільнив свого ексзаступника Дмитра Вербицького з органів прокуратури після завершення службового розслідування стосовно Вербицького. Про це Костін повідомив "Суспільному" 8 жовтня. 

"В Офісі генпрокурора завершили службове розслідування стосовно ексзаступника генпрокурора Дмитра Вербицького, результати скерували до НАБУ. Сьогодні, 8 жовтня, Вербицький написав заяву на звільнення з органів прокуратури. Костін її підписав", - пише видання.

"Щодо службового розслідування, яке було розпочато - воно завершено. І всі матеріали, як висновки, так і всі матеріали службового розслідування, були спрямовані до НАБУ, відповідно до запиту детектива, який розслідує ймовірне незаконне збагачення Вербицького", - цитуються слова Костіна.

Зазначається, що службове розслідування почалось після того, як "Схеми" встановили, що дівчина заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького Христина Ільницька у 2024-му році стала власницею елітного майна на суму щонайменше 52 млн грн, не маючи для цього достатніх власних офіційних доходів.

Дмитро Вербицький був заступником Генерального прокурора України з 12 вересня 2022 року. 1 липня 2024 року Генпрокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення свого заступника Дмитра Вербицького, якого НАБУ перевіряє в незаконному збагаченні. 19 червня Костін повідомив про службове розслідування щодо Вербицького й про перевірку щодо способу життя Вербицького, яку проводить НАЗК. У липні НАЗК заявило про виявлення в колишнього заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького необґрунтованих статків на майже 29 млн грн. Крім того, НАЗК не змогло встановити законні джерела походження понад 2 млн грн готівки у Вербицького, а також криптовалюти Tether (USDT).

Раніше повідомлялось, що суд арештував прокурора ОГПУ на 60 днів з альтернативою застави 4 млн грн.

Статті

Країна
08.10.2024
23:19

"Вистояли якимось дивом", або підсумки туристичного сезону у Криму

Якщо для туристів порівняно низькі ціни на відпочинок – це однозначний плюс, то місцеві жителі, багато з яких весь рік живуть за рахунок літнього сезону, в жаху від того, що втрачають заробіток.
Донбас
07.10.2024
09:53

Як із «ДНР» і «ЛНР» роблять «фабрику мрій». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Свого часу засновник радянської імперії Володимир Ленін заявив, що «з усіх мистецтв для нас найважливішим є кіно». Тож не дивно, що пропагандисти окупованого Донбасу та їхні кремлівські куратори сприйняли цю вказівку досить серйозно і вирішили...
Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Всі статті