На колабораційній діяльності викрили ще трьох чиновників структур окупаційної "влади" на Луганщині – СБУ

СБУ задокументувала діяльність ще трьох колаборантів, які допомагають окупантам легалізовувати свою владу на захопленій території Луганської області. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях у м. Сєвєродонецьк на своїй сторінці у Facebook 21 червня.

"Слідчі повідомили про підозру колишньому старості Просторівського старостинського округу Сватівського району та колишній посадовиці управління соціального захисту населення Щастинської РДА, – сказано в повідомленні. – Ці особи добровільно погодилися на кадрові пропозиції окупантів і працевлаштувались у незаконних органах влади".

Зазначається, що екс-старосту призначено начальником так званого "відділу забезпечення життєдіяльності села Просторе адміністрації Білокуракинського району ЛНР".

Що стосується колишньої чиновниці – вона обіймає посаду в "адміністрації Новоайдарського району ЛНР" та "керує життєзабезпеченням" сіл Штормове, Петренкове, Маловенделівка, Співаківка, Денежникове, Трудове, Ковпаки, Переможне.

Їм повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність.

"А от стосовно мешканки Старобільщини, яка нині очолює "відділ життєзабезпечення села Половинкине" рашистської "адміністрації Старобільського району", досудове розслідування завершено, – йдеться в повідомленні. – Обвинувальні матеріали скеровано до суду".

Зазначається, що колаборантам загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.

Раніше повідомлялось, що СБУ розпочала розслідування майже 92 тисяч кримінальних проваджень щодо повномасштабної агресії РФ.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті