На Донеччині в 10-кілометровій зоні від лінії фронту залишаються понад 50 тис людей, серед них - більш ніж 4 тис дітей

На Донеччині у населених пунктах в 10-кілометровій зоні від лінії фронту залишаються ще понад 50 тисяч людей, серед них — більш ніж 4 тисячі дітей, евакуація триває. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін, - повідомляє "Укрінформ".

«Примусова евакуація наших дітей триває у 10-кілометровій зоні від ворога. В цю зону увійшли міста Селидове, Українськ, Новогродівка та велике місто Мирноград. Усього людей там знаходяться понад 50 тис. та понад 4 тис. дітей», - сказав очільник області.

Він зазначив, що завдяки роботі органів влади, підрозділів поліції «Білі Янголи» та підрозділів ДСНС вже декілька днів триває масштабна евакуація з цієї 10-кілометрової зони. «Працюємо дуже злагоджено. У нас чотири приймаючі області – це Рівненська, Полтавська, Черкаська та Закарпатська. Людей евакуюємо дуже швидко», - запевнив Філашкін.

Як повідомлялося, із 13 населених пунктів Покровського і Краматорського районів Донецької області примусово евакуюють дітей з родинами через безпекову ситуацію в регіоні.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті