"Обговорили, яке постачання потрібне, які кошти": Зеленський зустрівся з фон дер Ляєн у Києві

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Києві 20 вересня. Про це він повідомив у Телеграм.

"Вітаю в Україні пані Президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн. Дякую за всі зусилля, щоб забезпечити Україні більше підтримки перед зимовим періодом. Сьогодні ми детально обговорили, що може бути зроблено разом, яке постачання потрібне, які кошти", - написав Зеленський. 

За його словами, "оперативність реалізації всіх наших домовленостей має вирішальне значення". 

Він також особливо подякував фон дер Ляєн за оголошення вчора додаткової енергетичної підтримки ЄС для України в розмірі близько 160 мільйонів євро. 

"Це кошти саме для підготовки до зими, і 100 мільйонів з них надаються з доходів від заморожених російських активів", - зазначив Зеленський.

Глава держави також наголосив, що необхідне повне використання заморожених російських активів для захисту України від агресії РФ, чіткий механізм виділення тих 50 млрд дол. США, щодо яких є згода й загальне рішення на політичному рівні, а також посилення санкцій проти держави-агресорки. 

Володимир Зеленський також відзначив спільну роботу заради повної реалізації Формули миру. За його словами, потрібно максимально посилити Україну, щоб уже цього року провести другий Саміт миру.

Окрему увагу лідери приділили вступу України до ЄС. 

«Наші команди працюватимуть для прискорення процесу таких важливих для нас переговорів», – додав Президент. 

Раніше повідомлялося, що до Києва прибула голова Єврокомісії.

Статті

Країна
20.09.2024
10:13

Україна – РФ: транзитний "хід конем"

Україна намагається зберегти статус транзитера енергоресурсів для ЄС, бо його втрата дуже невигідна економічно. Проблема в тому, що транзит можливий тільки в одному випадку. Якщо постачальником цих енергоресурсів буде росія.
Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Всі статті