Двох співробітників місії ОБСЄ бойовики "ЛНР" звинуватили в "держзраді" та засудили до 13 років позбавлення волі (ФОТО)

У так званій "ЛНР" "верховний суд" засудив двох співробітників місії ОБСЄ до 13 років позбавлення волі за "держзраду" 19 вересня. Про це повідомляють сепаратистські ЗМІ.

"Судова колегія у кримінальних справах "верховного суду ЛНР" засудила визнати Петрова Максима Юрійовича винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 335 "кримінального кодексу ЛНР", та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі на строк 13 років", – цитують ЗМІ рішення суду.

Уточнюється, що Максим Петров працював перекладачем у Луганському офісі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ.

"Підсудний отримав право оскаржити вирок в апеляційному порядку протягом 10 днів з моменту винесення вироку", – пишуть сепаратисти.

"Петров відповідно до завдання свого американського куратора (з розвідувального управління Міністерства оборони США) підготував і передав останньому узагальнений матеріал, що становить державну таємницю, щодо 2-го армійського корпусу народної міліції ЛНР", – так розповіло про "гріхи" засудженого "МДБ ЛНР", додавши, що "закриту інформацію перекладач ОБСЄ видобував шляхом вивідування у військовослужбовців народної міліції ЛНР та спостереження у період регулярного патрулювання лінії бойового дотику у складі місії ОБСЄ".

Уточнюється, що розгляд справи відбувався у закритому режимі.

Наголошується, що цього ж дня "суд" засудив до 13 років позбавлення волі за держзраду мешканця Луганської області Дмитра Шабанова, який також обіймав посаду в ОБСЄ.

Зазначається, що представники влади так званої "республіки" заявляли, що Дмитро Шабанов, працюючи в передовій патрульній службі місії, "передавав відомості закритого характеру у військовій сфері представникам іноземних спецслужб і діяв на шкоду безпеці республіки".

Уточнюється, що навесні влада "ЛНР" в односторонньому порядку заборонила діяльність ОБСЄ в регіоні і затримала двох співробітників місії, звинувативши їх у держзраді.

Раніше повідомлялося, що в "ДНР" звинуватили п'ять іноземців, які воювали на боці ЗСУ.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті