Маніпуляція! В окупованому Луганську зводять мурал із колишнім Генпрокурором СРСР, причетним до сталінських репресій на Донбасі

В окупованому Луганську зводять мурал із колишнім Генпрокурором СРСР Романом Руденком. Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Зазначається, що мурал замовила "прокуратура ЛНР". Портрет Руденка почали наносити на будівлю обласного архіву Луганської області.

Замовники та виконавці акцентують увагу на тому, що Роман Руденко був головним обвинувачем від СРСР на Нюрнберзькому процесі. 

При цьому не згадуються окремі факти біографії сталінського прокурора. У період репресій 30-х років ХХ століття він був прокурором Донецької, а з 1938 року - Сталінської областей. За даними дослідника архівів Костянтина Богуславського, тільки в рамках так званої «куркульської операції» Руденко в складі «особливої трійки», яка в прискореному порядку ухвалювала вироки «ворогам народу», засудив до розстрілу 9801 особу, а в рамках операцій з «національними контингентами» ще близько 2500 осіб. Під час багатьох розстрілів прокурор був присутній особисто.

Статті

Країна
06.10.2024
11:32

Опалсезон 2024–2025: це ми не проходили

Більш песимістичний сценарій передбачає, що вдасться відновити лише близько 2 ГВт потужності, а кількість робочих блоків АЕС буде 6-7 і при цьому зима буде холодною. Тоді система опиниться у кризовій ситуації. За найгіршим сценарієм, якщо росія...
Донбас Країна
04.10.2024
11:01

«Космогонія»: історія Всесвіту й цивілізації від художника з Донеччини Петра Антипа

Картина складається з більше ніж 500 частин та 9 фрагментів. Вона має 10 метрів заввишки й 200 завширшки. Точна її площа – 2086,5 квадратних метрів, і це офіційно зареєстровано у Книзі рекордів України.
Країна
03.10.2024
12:04

Росія окупувала Вугледар: воєнний експерт Владислав Селезньов про наслідки

Втративши контроль над Вугледаром, ми втрачаємо можливість наносити артилерійські удари по залізничній станції у Волновасі – це один з ключових елементів російської залізничної логістики.
Всі статті