Переселенців і переселенок з Луганщини навчали фінансової грамотності

Коучиня з Сєвєродонецька Ольга Агафонова провела два тренінги з фінансової грамотності у Сваляві Закарпатської області 22 лютого, в одному з них взяли участь переважно переселенки й переселенці з Луганської області. Про це повідомила журналістка "ОстроВа".

"Перший тренінг відбувся у місцевому ліцеї, і його учасниками стали збедільшого стуленти й студентки. А другий - у приміщенні Старобільского гуманітарного хабу. Його відвідали ВПО, переважно з Луганської області", - каже Агафонова.

Як повідомляв "ОстроВ", тренінги організувала релокована з Луганщини ГО "Східноукраїнський центр підтримки жінок "Майстерня щастя" в рамках проєкту "Запускай кар'єру. Програма підвищення економічної спроможності". 

Тема заходу - "Підвищення фінансової впевненості", і це дійсно те, чого потребують переселенці. Як зайвий раз довело спілкування під час тренінгу, у всіх у них основні статті розходу - оренда житла й підірване здоров'я. І всі втратили звичне джерело доходу, причому більшість - вдруге. 

"Боляче було слухати про мрії молоді - переселенців, яким зараз 19-20 років. Діти мріють просто про власне місце на рівні "...робочий стіл, стілець, свій диван" та про те, щоб батько-військовослужбовець вдало пройшов курс реабілітації", - каже одна із учасниць тренінгу.

Більшість із учасників тренінга до повномасштабного російського вторгнення мали власний бізнес на Луганщині й нічого не змогли забрати з собою - окрім навичок та бажання працювати.

Під час тренінга пані Ольга докладно розповіла про один із варіанта планування власного бюджету - з конкретним прикладом, який по суті зводився до цілком зрозумілої арифметичної формули. Окрему увагу приділила інвестуванню й страхуванню.

Уточнюється, що Ольга Агафонова має великий досвід підприємництва і була тренеркою на курсах для підприємців ще у Сєвєродонецьку задовго до повномасштабного вторгнення росіян.

Раніше повідомлялось, що ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами.

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті