ГО з Луганщини "Майстерня щастя" готує жінок, у тому числі ВПО, до активної участі в управлінні власними громадами

Громадська організація "Східноукраїнський центр підтримки жінок "Майстерня щастя" проводить низку заходів, націлених на залучення жінок до управлінні громадами, протягом лютого в Закарпатській області. Про це "ОстроВу" повідомила керівниця організації Марина Бражнікова 14 лютого.

"Наша мета - стимулювати участь жінок і дівчат в управлінні громадами, в яких вони мешкають, - каже Бражнікова. - Наразі ми працюємо з жінками в Закарпатській області, проте серед них чимало переселенок, і після деокупації регіонів, зокрема Луганської області, вони планують повернутись додому й працювати на благо своїх громад".

Наразі відбувся перший із запланованих заходів цього спрямування - діалог на тему "Участь жінок і дівчат в управлінні місцевими громадами", у якому взяли участь і чоловіки.

"Зустріч проходила у Жіночому просторі для діалогу у Сваляві", - уточнює керівниця ГО "Майстерня щастя".

Вона зазначає, що заходи Жіночого простору для діалогу відбуваються у приміщенні гуманітарного хабу, створеному Старобільською РВА та ГО "ЦСР "Дієва громада". Отже, до заходів долучається досить великий відсоток переселенців і переселенок саме з Луганської області, зі Старобільщини. 

"Наша організація також релокована зі Старобільського району, й ми принципово не створюємо нову ГО, яка позиціонувалась би як Закарпатська. Те, що ми позиціонуємо себе саме як активістів і активісток з Луганської області, дозволяє зберігати кадровий потенціал, а також продовжувати знайомити між собою людей, які планують повернутись у Луганську область після деокупації та працювати там", - каже Бражнікова.

Під час зустрічі, яка вже відбулась у лютому, мова в першу чергу йшла про наявну нині в українському суспільстві тенденцію зниження реального впливу жінок на процеси прийняття рішень в громадах - про причини цієї тенденції і її наслідки.

Наступна зустріч відбудеться найближчими днями.

Слідкувати за заходами ГО "Майстерня щастя" можна на сторінці організації у Facebook. До деяких заходів модна долучатись онлайн, що й роблять періолично жінки з Луганської області, розкидані по інших регіонах України.

Раніше повідомлялось, що кількаденний тренінг для жінок-переселенок "Основи фінансової грамотності та бізнес-планування" стартував у місті Свалява Закарпатської області 13 жовтня

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті